maandag 21 januari 2013

Nieuwe ronde, nieuwe kansen & nieuwe inspiratie

Hallo! Hier ben ik weer, pauze is voorbij. Dat was nodig om alles weer even goed en georganiseerd op een rijtje te krijgen. Want het is niet leuk om iedere week te denken dat het allemaal niet lukt en niet gaat zoals ik het graag zou willen. Vandaar dat ik besloot om even wat langer stil te staan, om uit te rustten, soms is het nodig om het even een tijdje niets te doen zodat je vanzelf weer heel veel zin krijgt om weer te beginnen, en om een goede planning te maken.

Het was stiekem dan wel best wel weer lastig om weer gewoon als altijd aan de slag te gaan, niet omdat ik daar geen zin in had, maar meer omdat je weer opnieuw in een bepaald ritme moet komen, voorheen vond ik het zelden of nooit lastig om een onderwerp te bedenken om over te schrijven... nu is het ineens wel lastig... hoe deed ik dat ook alweer...vroeg ik mezelf hard op af.Daarom heb ik besloten om dan ook echt even 'from scratch' te beginnen. Een hele grote stapel 'inspiratie' boeken op tafel en bladeren maar, inspiratie op doen voor weer nieuwe leuke blog onderwerpen, kleine projectjes en beeld ideeen, maar ook om inspiratie te vinden voor de nieuwe huisstijl van Studioh Mijn. Ja ja er komt een nieuw logo en wat frisse nieuwe vormen. Heerlijk.
En net als op de academie begon ik aan het begin van ieder project met het opnieuw doorbladeren van al mijn boeken/tijdschriften enz. Een verzameling waar ik trots op ben en die nog steeds groeit. Ik was een tijdje vergeten waarvoor die verzameling ook alweer bedoeld was en heb deze boeken al een tijdje niet meer van binnen gezien. En toen ik gisteren avond dacht hoe vandaag te beginnen kreeg ik ineens een helder en oh zo logisch idee om die boeken weer eens uit de kast te halen en allemaal op tafel te leggen om weer eens ouderwets te bladeren, plaatjes kijken. 'Wat is deze studie toch heerlijk, gewoon plaatjes kijken', dacht ik in het eerste jaar van de academie (ArtEZ). En dat is het ook, ik ben dat gevoel een tijdje kwijt geweest, toen er steeds meer stress bij kwam kijken en de verwachtingen steeds groter werden, maar dat wel het gevoel waar ik weer naar terug wil. Nieuwe dingen zoeken en bekijken en daar vervolgens je eigen ding mee doen.Een van de boeken die ik vanmorgen uit de kast haalde is het boek van de foto hieronder.
Ieder boek is uniek, en het bestaat uit allemaal verschillende soorten papier, folies, plaatjes, teksten, foto's, snoeppapiertjes, toegangskaartjes, zakjes enz. Deze man heeft een hele bijzondere collectie samengesteld en gebundeld. Ieder boek heeft een nummer en een bijbehorend schriftje.
Ik hou hier wel van, beetje mysterieus, kan niet alles lezen maar als geheel zeer bijzonder. Je voelt dat het bij elkaar hoort maar kan niet precies zeggen waarom. Ik kreeg dit boek van mijn ouders toen ik afstudeerde in 2011. Schot in de roos want ik hou van bijzondere, unieke exemplaren waar nog wat te raden overblijft.

En dan zit er dus ook nog een schriftje bij...Ik heb het al vaker geprobeerd, maar misschien toch nog een laatste keer met mijn franse woordenboek uitzoeken wat er nu precies op het briefje staat... want het lijkt op een soort uitleg waar het schriftje voor bedoeld is, maar misschien is het ook gewoon weer een knipsel net als de vele anderen in dit boek en schrift. Jullie horen het van mij als ik het weet of mocht iemand van jullie dit kunnen vertalen dan hoor ik het graag!