woensdag 20 maart 2013

Hoera!

Het heeft een tijdje geduurd maar nu mag ik het goede nieuws dan eindelijk vertellen! Ik ben zwanger! HOERA! Ik ben nu 16 weken (4 maanden) en 3 september is mijn uitgerekende datum.





Ik vind het belangrijk dat alle naaste vrienden en familie het eerder weten dan dat het op facebook, blog, twitter enz te lezen is. Vandaar dat het wat lang geduurd heeft voordat ik er een blog over schrijf. Ik ben ook lang heel misselijk geweest (is ook nog niet over, maar ik klaag natuurlijk niet want zwanger zijn is heel bijzonder) en daardoor ook minder creativiteit en inspiratie. Daardoor is alles ook een beetje op een lager pitje. Nu het wel iets beter gaat is het natuurlijk hartstikke leuk om op zoek te gaan naar baby spulletjes, veel te lezen over interessante dingen tijdens en na de zwangerschap en vast na te denken over het baby kamertje. Leuk leuk. Mijn creativiteit komt op die manier toch weer een beetje terug!
Want oh oh wat komt er toch veel (leuks) bij kijken. Het is weer net als de bruiloft een hele nieuwe hobby erbij om van alles uit te zoeken, informatie te vergaren en de leukste spullen en ideeen te vinden om voor de kleine iets geweldigs te maken. Commodes zoeken op marktplaats, inspiratie opdoen bij Ikea, internet afstruinen naar leuke DIY ideeen, alle afmetingen van de beoogde meubels met tape op kinderkamer vloer plakken, opruimen, opruimen opruimen, want de kinderkamer moet vrij komen. Dat was tot voor kort mijn kamertje waar nu dus alle spullen uit moesten en waarvoor we opzoek gingen naar een goede nieuwe plaats (natuurlijk hebben we ook veel weggegooid, mooie gelegenheid want was ook weer eens nodig!)

Bezoekjes aan de verloskundige, echo's maken (zo bijzonder!), zwangerschaps yoga regelen, werkgever inlichtten, hoe zit het met de zwangerschaps uitkering enz... er is ineens zoveel te doen en te regelen!
In mijn hoofd is alles regelmatig een (prettige) chaos, ik vergeet van alles en moet overal lijstjes voor maken (waar ik dan maar de helft opzet). Maar het is niet erg. Het is allemaal niet erg want ik ben zwanger en ik doe het met hoe het gaat, zie het per dag. Over misselijkheid ook zo min mogelijk klagen want misschien duurt het nog wel tot aan de geboorte (net als bij mij moeder) en als je er een gewoonte van maakt om te klagen dan wordt het er niet gezelliger op. Dus het is zoals het is en ik weet waar ik het voor doe!

Gelukkig gaat het allemaal goed met ons kindje en is de verloskundige heel tevreden!
En ja dan denken we nog altijd na over een leuke naam, gelukkig hebben we nog even voordat we een beslissing moeten nemen. En uiteindelijk komt alles goed, denk ik ;).

Zo hehe, dit was dan de al zo lang geplande 'baby blogpost', fijn dat jullie er nu ook van weten en ik er ook zo nu en dan over mag twitteren!